Circulaire verduidelijkt btw-tarief voor zgn. facings op tanden

Een facing komt eigenlijk neer op het aanbrengen van porselein of composiet op de tanden bevestigd om spleetjes tussen de tanden, afgebroken of verkleurde tanden en de onregelmatige stand ervan te herstellen.

Circulaire verduidelijkt btw-tarief voor zgn. facings op tanden

Een facing komt eigenlijk neer op het aanbrengen van porselein of composiet op de tanden bevestigd om spleetjes tussen de tanden, afgebroken of verkleurde tanden en de onregelmatige stand ervan te herstellen. In de circulaire 2020/C/98 van 14 juli 2020 verduidelijkt de Btw-Administratie wanneer die onderworpen zijn aan 6% btw en wanneer aan 21% btw-tarief.

In principe is de levering, intracommunautaire verwerving of invoer van facings onderworpen aan het normale btw-tarief van 21%. Onder bepaalde voorwaarden kan echter het verlaagde btw-tarief van 6% van toepassing zijn. Dat is het geval als er voorafgaand aan de plaatsing van die facings, een bijwerking van de tanden vereist is. Met bijwerken wordt dan elke behandeling bedoeld waarbij een deel van het glazuur van de tanden verwijderd wordt. Moeten de tanden daarentegen niet bijgewerkt worden om de facings te kunnen plaatsen, dan is het normale btw-tarief van 21% van toepassing. Het gaat in dat geval om ultradunne plaatjes die louter boven op de tanden gekleefd worden.