Corona-update: Vlaams beschermingsmechanisme vanaf oktober in voege

In het kader van de coronacrisis heeft de Vlaamse regering reeds tal van steunmaatregelen voorzien voor ondernemingen zoals een hinderpremie en een ondersteuningspremie.

Corona-update: Vlaams beschermingsmechanisme vanaf oktober in voege

In het kader van de coronacrisis heeft de Vlaamse regering reeds tal van steunmaatregelen voorzien voor ondernemingen zoals een hinderpremie en een ondersteuningspremie. In het laatste geval kan een premie van in principe € 2.000 bekomen worden zo een onderneming een omzetverlies van 60% heeft geleden in de doorstartperiode. Die steunmaatregel is eind augustus 2020 echter afgelopen.

In het verlengde daarvan is de Vlaamse regering met het zgn. Vlaams beschermingsmechanisme op de proppen gekomen voor ondernemingen wiens exploitatiezetel in Vlaamse gewest ligt. Zij kunnen de nieuwe premie aanvragen als hun omzet met 60% gedaald is in vergelijking met de met vorig jaar. Het premiebedrag bedraagt 7,5% van de omzet (excl. btw) tijdens dezelfde periode vorig jaar met een maximum van € 15.000. De subsidie kan vanaf 1.10.2020 tot en met 15.11.2020 aangevraagd worden via de Website van VLAIO. Wie echter sinds 29.07.2020 verplicht moet sluiten door de opgelegde coronamaatregelen kan sinds 18.08.2020 tot en met 30 september een (voorwaardelijk) voorschot aanvragen van maximaal € 2.000.