Corona-update: indiening aangifte vennootschapsbelasting uitgesteld

Gezien de moeilijke omstandigheden voor de ondernemingen door de aanhoudende coronacrisis heeft de minister van Financiën beslist om de initiële indieningstermijn voor aangiften, die normaal liep tot en met 24 september 2020, te verlengen tot en met 29 oktober 2020.

Corona-update: indiening aangifte vennootschapsbelasting uitgesteld

Gezien de moeilijke omstandigheden voor ondernemingen door de aanhoudende coronacrisis heeft de minister van Financiën beslist om de initiële indieningstermijn voor aangiften, die normaal liep tot en met 24 september 2020, te verlengen tot en met 29 oktober 2020.  Deze verlenging geldt niet alleen voor alle aangiften in de vennootschapsbelasting, maar ook die voor de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners vennootschappen, in te dienen via Biztax.

Deze bijkomende termijn geldt ook voor alle aangiften die ingediend moeten worden tussen 24 september 2020 en 29 oktober 2020. Bovendien zullen door deze uitzonderlijke omstandigheden aangiften die aanleiding geven tot een terugbetaling én die werden ingediend tot en met 1 oktober 2020, nadien bij voorrang worden behandeld.  Op die manier worden ondernemingen maximaal ondersteund om hun liquiditeit en solvabiliteit op peil te houden.