Afbetalingsplan van max. 4 maanden online gemakkelijk aan te vragen

Het online aanvragen van een afbetalingsplan via MyMinfin is gemakkelijker geworden, zowel voor particulieren als voor ondernemingen.

Afbetalingsplan van max. 4 maanden online gemakkelijk aan te vragen

Het online aanvragen van een afbetalingsplan via MyMinfin is gemakkelijker geworden, zowel voor particulieren als voor ondernemingen. U doet dit door in te loggen op uw profiel en daar op ‘Een betalingsplan aanvragen’ te klikken onder het tabblad ‘Mijn betalingen’. Daar kan de geschiedenis van alle aanvragen teruggevonden worden inclusief het bedrag van de schulden en de status van de aanvragen, nl. aanvaard, afgewezen of nog in behandeling.

Wie een afbetalingsplan aanvraagt van zodra de betaaluitnodiging ontvangen wordt, voor een periode van maximaal vier maanden, hoeft geen formulieren meer in te vullen en weet meteen of het voorgestelde plan wordt aanvaard. De bevestiging van de betalingsvoorwaarden wordt binnen een week via eBox of per brief meegedeeld. Wie een afbetalingsplan aanvraagt voor een periode van maximaal 12 maanden moet nog wel een digitale vragenlijst invullen. U ontvangt dan binnen een week (via eBox of per brief) een melding of de aanvraag aanvaard of geweigerd werd, met details over eventuele betalingsvoorwaarden.